Wednesday, January 6, 2010

Tahun Baru

Assalamualaikum......

Dah enam hari masuk tahun baru. Permulaan tahun nie sitie x rasa sangat. maklumlah sibuk nga assignment. Allhamdulillah malam tadi sitie akhirnya berjaya buat mikro teaching...seronok sangat. Lecturer tak banyak komen. Dia cakap ok jea. Kawan2 cakap cikgu sitie comel. hahaha...sitie sememangnya comel setiap masa. Allahamdulillah satu assignment dah siap. Yang lain-lain in progresss....

Tapi hari nie sitie sedih sangat. Kesihatan sitie tak berapa ok kebelakangan nie.. Malam tadi selepas balik dari kuliah, sitie seach berkaitan penyakit tu..memang sah sitie dah ada simpton2nya. Semua perasaan bercampur bau sekarang. Insyallah hari jumaat nie sitie nak buat medical checkup. Sitie berharap sangat segala jangkaan sitie selama nie meleset.


Sememang yea tahun 2008 banyak meninggalkan seribu satu pengalaman buat sitie. Awal 2008 sitie masih lagi mengikuti program di J@sper. Selepas tu sitie menduduki exam SCJP dan SCWCD. Bukan senang nak mengikuti kursus Sun Microsystem nie terutama bagi orang cam sitie yang sebelum nie buta programming. Tapi Allhamdullilah sitie lulus dengan cemerlang.

Sementara tu satu lagi kursus yang banyak meninggalkan kesan di hati nie ialah Dale Carnegie Generation. Net. Beruntung sungguh dapat mengikuti kursus nie..sedikit sebanyak membantu meningkatkan pr sitie. Kursus nie pun dari luar jgk. Dale Carnegie Inc. Selain itu, pengalaman sitie jadi Environmental Officer kat Surawaki Environmental Sdn. Bhd. Kat situ pun banyak pengalaman yang sitie dapat. Semuanya jadi sesuatu yang sukar untuk dilupakan.

Pastu 2009 juga, sitie dapat tawaran mengikuti DPLI tajaan KPM. Kat UPSI. Pada mula yea berat sangat nak tinggalkan kerjaya sitie sebagai EO nie. Tapi bila dah difikir-fikir sedalam-dalamnya. Sitie buat keputusan untuk terima tawaran tu dan sambung belajar. Alhamdullillah. Sitie rasa keputusan sitie dapat mengembirakan hati mak sitie. dan sampai sekarang sitie tak rasa menyesal pun. Mungkin berkat ikut cakap mak kot.hehehe

Harapan sitie untuk 2010 nie.
Pertama : More kepada pembangunan kerjaya. Kenapa? Sebabnya sitie kan baru berjinak-jinak dalam profesion keguruan nie. so kena lah berusaha sikit. Target sitie 2010 sitie dapat jadi Ketua Bidang PSK. kiranya akhir 2010 dah jadi ketua bidang psk la. Insyallah.


Kedua : semestinya lah nak pastikan hutang ptptn berkurangan. kalau boleh sitie nak selesaikan 1/4 daripada hutang sitie. termasuk kp sekali. Insyallah boleh.

ketiga : sitie nak pastikan duit simpanan sitie mencapai sasaran yang dh ditetapkan. hahaha...

keempat : sitie nak tingkatkan amal ibadat. kalau ada rezeki lebih nak buat umrah. tapi siapa plak nak temankan sitie ek.

Semoga semua nie jadi kenyataan.amin.

1 comment:

MS.NaNiEy said...

AK NK IKT G UMRAH!!!! HAHA
tp xckp smpnan lg r...huhuk